070-29 83 891/ 070- 33 44 274 info@fjellguide.se

Guiderna

Om oss

Fjellguide drivs av Jeremias Fjellgren. Vid behov är vi fler guider som hjälps åt, alla guider har erfarenhet av att jaga med mina hundar och vi har jagat mycket tillsammans genom åren. 

Bokar ni er upplevelse med oss får en härlig dag på fjället och blir en erfarenhet rikare. Vi har många återkommande gäster och det är speciellt högt tryck vid jaktpremiären (25 augusti till 7 september). 

Vi erbjuder även presentkort, helikopter ut till jaktområdet, längre upplevelser med tält och båt, fiskekajak m.m.

Vårt företag bedriver verksamhet i Jämtland (Årefjällen) och i Härjedalen (framförallt Lofsdalen).

Jeremias Fjellgren

Jeremias Fjellgren

Jakt- och fiskeguide

Jeremias är född och uppvuxen i Jämtland/Härjedalen och har alltid varit ute på fjället. 

Fiskeintresset kom tidigt och det finns inte en tjärn runt Storulvån/ Åre och i Funäsfjällen (Messlingen) som han inte har provat. Flugfiske är den stora passionen och har tagit honom på fiskeresor till Norge och Nya Zealand. 

Uppvuxen med fågelhundar blev steget till jägare enkelt. Engelsk setter, Kleiner Münsterländer och en Vorsteh består vår flock av som alla har egna styrkor och svagheter. 

När det är jakt och fiske som gäller är Jeremias outröttlig. Därför är det viktigt att ni gäster ber om pauser och att sänka tempot då han glömmer allt förutom jakten/fisket. 

Jeremias har en stuga i Handöl där han även kan erbjuda boende ett stenkast från Jämtlands bästa fiskevatten. När han inte är i Handöl så befinner han sig i Lofsdalen. En pärla i södra Härjedalen som erbjuder fantastisk skidåkning, skoter och riktigt bra jakt och fiske. 

I både Årefjällen och Härjedalen har Jeremias ett stort kontaktnät och kan hjälpa till med allt från bokning av boende, planering av resa till hyra av utrustning. 

Vi tar emot grupper

Hundspann, snöskoter, skidåkning, snöskovandring.

Vid större grupper gör vi flera olika aktiviteter tillsammans. I Lofsdalen samarbetar vi med flera naturturismföretagare som erbjuder allt från snöskoter till personlig tränare och hundspann. Vi kan även ordna boende och en personlig kock, whiskyprovning/ ölprovning och konferenslokaler.