070-29 83 891/ 070- 33 44 274 info@fjellguide.se

Ripjakt 2024

Jaga ripa med stående fågelhund

Vi erbjuder jakt för mindre sällskap och välkomnar både nybörjare och erfarna jägare
Vi är verksamma i Jämtland och Härjedalen

Ripjakt 2024

Ripjakten startar den 25 augusti och håller på till sista februari. De första två veckorna  är det väldigt högt bokningstryck.

Jakten sker i Jämtlandsfjällen på statlig mark. Den statliga marken sträcker sig över flera olika fjällområden och det finns många platser att välja på så bra fågeltillgång finns det alltid, oftast utgår vi från Årefjällen eller Lofsdalen.

Som guide är vi ute hela jaktsäsongen ända fram till sista februari och alla årstider har sin charm. Både hundarna och guiderna har jagat många gånger på alla områden och vet vart riporna brukar befinna sig och tar er dit på bästa sätt. 

Jaktområde Åre och Storulvån
Beroende på vad som är öppet och hur vilttillgången är jagar vi på dessa områden: 

Handöl/Storulvån 
Majoriteten av dom här jaktområden ligger nära Storulvån. Här finns gott om både ripa och skogsfågel (tjäder och orre). Områdena är väldigt vackra och vi kan välja mellan att starta i tjäderskogen eller direkt på kalfjället. Rekommenderar fint boende på Enaforsholms Fjällgård

Jaktområde Skäckerfjällen/Sösjöfjällen
Skäckerfjällen är avlägsna men väldigt vackra fjäll. Skäckerfjällen kallas Jämtlands lilla Sarek. Här är det helikopterförbud vilket gör att vi ibland tar oss till jaktområdena med båt. 

 

Offerdalsfjällen

Offerdalsfjällen lämpar sig perfekt för helikopter för att jaga på områden som är lite mer svårtillgängliga. Antingen sover vi i tält på fjället med riporna eller flyger fram och tillbaka antingen från Jänsmässholmen, Östersund eller Åre beronde på önskemål.

Jaktområde Lofsdalen/högvålen

Lofsdalen ligger i södra Härjedalen med sex timmar med bil från Stockholm. 

Lofsdalen jagar vi under vinterjakten efter både ripor och tjäder.Väldigt fina områden för toppjakt efter tjäder.

Under höstjakten har tyvärr jaktområden varit stängda de senast 2 åren, vi hoppas på förändring till 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaktområde Funäsdalen/Flatruet/Särvfjället

Områdena ligger i Mittådalens Sameby, väldigt bra områden som är lättillgängliga.

Här jagar vi om andra områden är stänga eller vid intresse.

 

Utrustning, bokning och erfarenhet

Börja jaga ripa

Ripjakten är en fantastisk jaktform där du och hundens samarbete leder till en lyckad jakt. Vi jagar i obanad fjällterräng med fantastiska vyer. 

Den här jakten passar dig som vill vara ute och röra på dig i naturen och prova på en spännande jaktform med snabba skott av hagelbössan.

Utrustning

Självklart går det att följa med på jakt utan gevär men för att jaga så krävs det att ni tar med er jaktvapen för ändamålet.Fjäll/jaktkläder och kängor.

Erfarenhet

Oavsett om du är helt nybörjare eller erfaren jägare kommer du uppskatta en guidad jakt. Intresse, ork och jaktlycka avgör hur länge vi jagar under dagen. 

Uppsiktsjakt

Jägarexamen behövs inte vid uppsiktsjakt utan det är ett perfekt tillfälle att testa på om det här är en jaktform som passar dig. Under uppsiktsjakten så jagar du nära guiden som instruerar dig i hur du använder vapnet och när du ska skjuta. 

Lär dig jaga med egen hund

Samspelet mellan hund och jägare är fantastiskt. Har du en ny jakthund och ska precis börja jaga med hund är det mycket att tänka på. Ta med dig din hund så  går igenom vad som är värt att tänka. Vi kommer huvudsak jaga med våra hundar men även med era , så var beredd på att ha hunden kopplad under jaktdagen.

Bokning & Pris

Ring eller maila för bokning och prisförfrågan.
+4670-29 83 891
fjellguide.se@gmail.com
Bra att veta

Information om jakten

Den jakt vi erbjuder guidning på är småviltsjakt i form av ripa, skogsfågel och hare.

Eftersom vilttillgången kan komma att förändras under en jaktsäsong så förbehåller vi oss rätten att guida på de marker vi anser lämpliga för att ge dig som jägare den bästa upplevelsen samtidigt som vi vårdar våra viltstammar.

All jakt sker på upplåtna områden där dagkort/årskort löses om inget annat anges. Vid all bokning av jakt skall erforderliga licenser på jaktvapen, statligt jaktkort samt jaktkort på den tilltänkta marken innehas, varav det sistnämnda bokas och betalas i samförstånd med guide.

 

 

Guidade aktiviteter året runt

 

Våra jakthundar

Atlas, vår kleiner münsterländer, är en erfaren jakthund med stor förmåga att hitta ripa och skogsfågel. Han arbetar nära sina förare, är stark, lyhörd och jobbar hårt.

Loke, vorsteh,  erbjuder rolig och spännande jakt. Loke är en missil som söker snabbt och stort men är väldigt lyhörd.