070-29 83 891/ 070- 33 44 274 info@fjellguide.se

Tjäderjakt/Toppjakt

Upplev tjäderjakt när den är som bäst

Från mitten på oktober till sista januari erbjuder vi skogsfågel jakt. Vi jagar med en väldigt duktigt stående fågelhund som även skäller för tjäder i topp . 

 

Tjäderjakt senhöst/vinter

Jaga tjäder med guide

Vi erbjuder en väldigt spännande jaktform för dig som vill ha ett minne för livet. Tjäderjakt med stående fågelhund som även skäller för tjäder i topp är det absolut bästa för att få skjuta tjäder. Det är en effektivt jaktform, först får du skottläge för hunden när den står för fågel sen får du även skottlägen när hunden skäller i topp. Mer spänning än så går inte att få. 

Tillsammans går vi igenom olika jaktsituationer som uppkommer under dagen och analyserar hur vi kan göra nästa situation bättre. Förbered er på en fantastisk dag och var beredda på att ni vill boka in ytterligare jaktdagar med oss. 

Jakten sker i  Jämtlandsfjällen på statlig mark. Den statliga marken sträcker sig över flera olika fjällområden och det finns många platser att välja på så bra fågeltillgång finns det alltid.

Vi jagar med eller utan skidor beroende på era önskemål samt väder/underlag .

Skidvana är ett måste om vi ska skida fram.

Det går det ofta att ta sig fram med kängor vilket är att föredra då det inte är några stavar eller skidor att hålla koll på.

Jaktområde Lofsdalen

Lofsdalen är en vacker fjällby 6 timmar från Stockholm. Här jagar vi på statlig mark 30 minuters resa med bil. I Lofsdalen finns boende i stugor, här finns bra skidåkning och god mat. I Lofsdalen kan vi erbjuda färdiga paket med mat och boende. 

 

Snabb, svår och krävande jaktform

Skogsfågeljakt

En lyckad jakt förutsätter att vi har roligt och arbetar bra tillsammans. Under tjäderjakten jagar vi med stående fågelhund som också trädskäller så förbered er på en händelserik dag. Här är tempot ofta högt och vi går i kuperad fjällterräng.

Tjäderjakten kräver väldigt mycket fokus och näst intill total tystnad. Det här är en krävande jaktform som kräver ett bra och snabbt skytte. För er som har jagat ripa tidigare är det väldigt spännande att växla upp till skogsfågel. Här är det helt andra förusättningar än på kalfjället. Den täta skogen kräver en smart jägare som kan samarbeta bra med hunden. Vi kommer därför ofta analysera jakten och träna på att skjuta innan vi ger oss ut.  

Utrustning

Självklart går det att följa med på jakt utan gevär men för att jaga så krävs det att ni tar med er jaktvapen för ändamålet. Fjäll/jaktkläder och kängor/skidor.

Vi jagar med eller utan skidor beroende på era önskemål samt väder/underlag.

Skateskidor är det guiden använder om det är skidor som gäller, perfekta att ta sig  fram med och korta och behändiga. Turskidor/vitablixten är näst intill ett måste om det är mycket snö.

Erfarenhet

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren jägare kommer du uppskatta en guidad jakt. Tillsammans gör vi ett upplägg som passar er.

Intresse, ork och jaktlycka avgör hur länge vi jagar under dagen.

Bokning och pris

Vinterjakten går att boka från oktober till sista januari. Kontakta mig för prisuppgifter. Vi finns i både Årefjällen och Härjedalen. 

Guidade aktiviteter året runt

Paket med boende och jakt

Under vinterjakten utgår vi från Lofsdalen som är en fjällby i södra Härjedalen, sex timmar från Stockholm. 

Här erbjuder vi boende i stuga med middag som tillval hos en av våra samarbetspartners. 

  

Kleiner münsterländer är en allround hund av högsta klass

Atlas tjäder proffset

Atlas, vår kleiner münsterländer, är en erfaren jakthund med stor förmåga att hitta skogsfågel. Han arbetar nära sina förare, är stark, lyhörd och jobbar sten hårt. En tysk jaktmaskin som arbetar hela dagar med riktigt bra psyke. Han är en stående fågelhund som även skäller på tjäder i topp. Atlas är en tjäder expert.

 

Läs mer om vad vi erbjuder för aktiviteter

Fiske, jakt och fjällvandring.