Jakt

Vi erbjuder fågeljakt på fjäll och i skog.

Vi kan erbjuda jakt med stående fågelhund i Jämtlandsfjällen.

Vi är verksamma i Jämtland och Härjedalen

Jaga med guide

Vi tar med dig till våra smultronställen där vi vet det finns god vilttillgång vilket enrissnår de oftast  trycker i och vilket håll de oftast tar till flog. Förbättrar ditt jaktresultat med en rutinerad jakthund och guide med massor av jaktdagar på fjäll och i skog.

Tillsammans går vi igenom olika jaktsituationer som uppkommer under dagen och analyserar hur vi kan göra nästa situation bättre. Förbered er på en fantastisk dag och var beredda på att ni vill boka in ytterligare jaktdagar med oss. 

Jakten sker i Jämtlandsfjällen på statlig mark. Den statliga marken sträcker sig över flera olika fjällområden och det finns många platser att välja på så bra fågeltillgång finns det alltid, oftast utgår vi från Storulvån eller Lofsdalen.

Jaktområde Åre och Storulvån

Beroende på vad som är öppet och hur vilttillgången är jagar vi på dessa områden: 

Handöl/Storulvån 
Majoriteten av dom här jaktområden ligger nära Storulvån. Här finns gott om både ripa och skogsfågel (tjäder och orre). Områdena är väldigt vackra och vi kan välja mellan att starta i tjäderskogen eller direkt på kalfjället. Rekommenderar fint boende på Enaforsholms Fjällgård

Jaktområde Skäckerfjällen/kolåsen

Skäckerfjällen är avlägsna men väldigt vackra fjäll. Skäckerfjällen kallas Jämtlands lilla Sarek. Även här finns det gott om ripa och skogsfågel. Rekommenderar bra boende på Kolåsens Fjällhotell.

 

Offerdalsfjällen

God fågeltillgång, extra område om det behövs ligger en bit bort från där jag bor.

Jaktområde Lofsdalen

I Lofsdalen är Härjedalens sydligaste skidort, här kan vi erbjuda ett helt koncept med jakt, stuga och mat. Vintertid finns även möjlighet att kombinera med skoter och pimpling. Lofsdalen ligger sex timmar från Stockholm och det går att resa hit med bil eller flyg till Sveg. 

Jaktområde Funäsdalen/Mittådalen

Jag kan erbjuda guidning vid dessa områden och kan rekommendera ett riktigt bra boende för grupper i Bruksvallarna. Det finns även flertal stugor att hyra i Funäsfjällen. 

Utrustning, bokning och erfarenhet

Vi jagar som ett team

En lyckad jakt förutsätter att vi har roligt och arbetar bra tillsammans. Under rip- och tjäderjakten jagar vi med stående fågelhund som också trädskäller så förbered er på en händelserik dag. Här är tempot ofta högt och vi går i kuperad fjällterräng.  

Utrustning

Självklart går det att följa med på jakt utan gevär men för att jaga så krävs det att ni tar med er jaktvapen för ändamålet.Fjäll/jaktkläder och kängor.

Erfarenhet

Oavsett om du är helt nybörjare eller erfaren jägare kommer du uppskatta en guidad jakt. Intresse, ork och jaktlycka avgör hur länge vi jagar under dagen.

Lär dig jaga med egen hund

Samspelet mellan hund och jägare är fantastiskt. Har du en ny jakthund och ska precis börja jaga med hund är det mycket att tänka på. Ta med dig din hund så  går igenom vad som är värt att tänka. Vi kommer huvudsak jaga med våra hundar men även med era , så var beredd på att ha hunden kopplad under jaktdagen.

Önskar du gå en riktigt bra kurs för jakthundar besök Forswards i Getåsen.

Bokning

Ring eller maila för att boka.
+4670-29 83 891
fjellguide.se@gmail.com

Pris

Ta kontakt med mig för pris

Guidade aktiviteter året runt

Paket med boende och jakt

Under vinterjakten utgår vi från Lofsdalen som är en fjällby i södra Härjedalen, sex timmar från Stockholm.

För jakt i området kring Storulvån kan vi erbjuda prisvärt boende på Enaforsholm Fjällgård. Här finns möjlighet att välja både mellan helpension och självhushåll.  

 

Våra jakthundar

Atlas, vår kleiner münsterländer, är en erfaren jakthund med stor förmåga att hitta ripa och skogsfågel. Han arbetar nära sina förare, är stark, lyhörd och jobbar hårt. En tysk jaktmaskin som arbetar hela dagar med riktigt bra psyke. Han är en stående fågelhund som även skäller på tjäder i topp. Atlas är en tjäder expert. 

Kingen, setter, är en erfaren jakthund ,pålitlig som söker stort, står länge och tok säkert. Kingen är en riktig rip expert.

Loke, vorsteh, är en snabb unghund under upplärning. Loke erbjuder rolig och spännande jakt. Loke är en missil som söker snabbt och stort men är väldigt lyhörd.

 

Bra att veta

Information om jakten

Den jakt vi erbjuder guidning på är småviltsjakt i form av ripa, skogsfågel och hare.

Eftersom vilttillgången kan komma att förändras under en jaktsäsong så förbehåller vi oss rätten att guida på de marker vi anser lämpliga för att ge dig som jägare den bästa upplevelsen samtidigt som vi vårdar våra viltstammar.

All jakt sker på upplåtna områden där dagkort/årskort löses om inget annat anges. Vid all bokning av jakt skall erforderliga licenser på jaktvapen, statligt jaktkort samt jaktkort på den tilltänkta marken innehas, varav det sistnämnda bokas och betalas i samförstånd med guide.

 

 

Läs mer om vad vi erbjuder för aktiviteter

Fiske, jakt och fjällvandring.