070-29 83 891/ 070- 33 44 274 info@fjellguide.se

Vinterjakt

Upplev frusna fjäll och vita ripor

Från mitten på oktober till sista februari erbjuder vi jakt på ripa och skogsfågel. Vi jagar med stående fågelhund och hagelgevär så länge som möjligt.

Vi erbjuder även toppjakt på tjäder.

Ripjakt på vintern

Jaga ripa med guide

Vi erbjuder en väldigt spännande jaktform för dig som vill ha en fysisk utmaning. Ripjakt i fjällen på vintern är en av mina absoluta favoriter. Vi jagar med stående fågelhund efter de vita riporna.

Tillsammans går vi igenom olika jaktsituationer som uppkommer under dagen och analyserar hur vi kan göra nästa situation bättre. Förbered er på en fantastisk dag och var beredda på att ni vill boka in ytterligare jaktdagar med oss. 

Jakten sker i Jämtlandsfjällen på statlig mark. Den statliga marken sträcker sig över flera olika fjällområden och det finns många platser att välja på så bra fågeltillgång finns det alltid.

Vi jagar med eller utan skidor beroende på ert önskemål samt väder/underlag och tid på året .

Skidvana är ett måste om vi ska skida fram. Skateskidor är det jag oftast använder, perfekta att ta sig fram fort samt korta och behändiga.Turskidor funkar även det, speciellt när det är mycket snö.

 

Jaktområde Storulvån/Åre

Årefjällen och framförallt Storulvån med Sylarna och jaktområden i Handöl erbjuder alltid riktigt bra jakt. Här finns möjlighet till boende i Åre eller i Storulvån och Enafors. 

En av mina favoriter är att skejta mot Sylarna och jaga där. Då kan vi även övernatta på Sylarnas fjällstationen och ni får en fjällupplevelse utöver det vanliga. 

 

Jaktområde Härjedalen/Lofsdalen

.

 

Jakt för alla – expert som nybörjare

Vi jagar som ett team

Ripjakt är social jaktform där vi hela dagen kan gå/skida tillsammans med vänner och prata om jakt eller annat.

En lyckad jakt förutsätter att vi har roligt och arbetar bra tillsammans. Under ripjakten jagar vi med stående fågelhund så förbered er på en händelserik dag. Vi skidar fram på led och i kuperad fjällterräng. Vissa partier kan hundarna dra oss fram. 

Utrustning

Självklart går det att följa med på jakt utan gevär men för att jaga så krävs det att ni tar med er jaktvapen för ändamålet. Fjäll/jaktkläder och kängor/ skidor.

Vi jagar med eller utan skidor beroende på er önskemål samt väder/underlag .

Skateskidor är det jag brukar använda om jag skidar, perfekta att ta sig  fram fort samt korta och behändiga . Turskidor funkar även det bra speciellt om det är mycket snö  .

Erfarenhet

Oavsett om du är helt nybörjare eller erfaren jägare kommer du uppskatta en guidad jakt. Tillsammans gör vi ett upplägg som passar er.

Skidvana är ett måste om vi ska åka längskidor.

Det är det oftast möjligt att ta sig fram med kängor även under vintern.

Intresse, ork och jaktlycka avgör hur länge vi är ute .

Bokning och pris

Vinterjakten är från 15 oktober till sista februari.

Pris 10 000 kr dag

Ring eller maila för att boka. 
+4670-29 83 891
fjellguide.se@gmail.com

Våra jakthundar

Atlas, vår kleiner münsterländer, är en erfaren jakthund med stor förmåga att hitta ripa och skogsfågel. Han arbetar nära sina förare, är stark, lyhörd och jobbar hårt. En tysk jaktmaskin som arbetar hela dagar med riktigt bra psyke. Han är en stående fågelhund som även skäller på tjäder i topp. Atlas är en levande legend bland kleiner münsterländers.