070-29 83 891/ 070- 33 44 274 info@fjellguide.se

Snöskoter och isfiske i Lofsdalen

Följ med på pimpling efter fjällröding.

En favorit bland oss som bor i Lofsdalen är att ta snöskotern till en fiskerik tjärn. Följ med och prova fiskelyckan.

Vi tar snöskotern till pimpeltjärnar på fjället

Åk snöskoter i Lofsdalen

Tillsammans med Lofsdalens Skoteruthyrning kan vi erbjuda ett koncept med en guidad skotertur till en tjärn där vi anordnar pimpling. Lofsdalen är en skidort i södra Härjedalen, endast 50 mil från Stockholm. Här finns allt som en skidort ska ha men med mer ytor, en fantastisk fjällvärld och mycket mindre trängsel. 

Utrustning

Kom som ni är, hyr snöskoter, kläder, hjälm och pimpelutrustning av oss. Inga förkunskaper krävs. 

Lofsdalens skoterleder

Lofsdalen är ett välkänt skoterparadis med flera mil av pistade skoterleder. Vi kan anpassa turen efter era behov och det finns möjlighet att kombinera turen med till besök i grillkåtor, våffelstugan eller whiskyprovningar. 

Pris

Lofsdalen är prisvärt, kontakta oss för pris som beror på antal personer och vad ni vill göra för aktivitet. 

Isfiske med rätt utrustning och gott bete

Pimpla efter fjällröding

Fjällrödingen älskar kyla och är en aktiv fisk på vintern. Att kombinera snöskoter och skidsemestern med isfiske är en rogivande och spännande aktivitet.  Vi lär oss de rätta teknikerna och vilket bete som fungerar bäst.    

Utrustning

Varma kläder, extra sockar, varma skor och handskar. Gärna en termos med varm dryck. Finns möjlighet att hyra skoter och skoterkläder. 

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

Pris och datum

Kontakta mig för pris. Vi pimplar hela vintern så fort isen är tillräckligt tjock.

Guidade aktiviteter året runt

Paket med boende, skoter och isfiske

Vi kan erbjuda boende i en av många stugor i Lofsdalen. Här finns alla prisklasser och flera stugor har ski-in och ski-out om ni vill kombinera er vistelse med alpin skidåkning. 

  

Välj lugnet

Bo på fäbodvall

För grupper på åtta till tio personer kan vi erbjuda en exklusiv övernattning på en fäbodvall vid foten av fjället i väglöst land. 

Rutvallen erbjuder vedeldad bastu, ingen elektricitet och mysiga småstugar vackert beläget med utsikt över myr och fjäll.  

Bra att veta

Resan till Lofsdalen

Lofsdalen ligger i södra Härjedalen, 6 timmar från Stockholm. Hit reser ni enklast med bil men det går även att flyga till Sveg där vi kan hämta er eller att åka buss till Lofsdalen centrum. 

Boende

I Lofsdalen finns det flera fina stugor att bo i. Både privata stugor och kommersiella. Det finns boende att hyra på www.lofsdalen.com och www.lofsdalenhome.se 

Service

Här finns en välsorterad Ica Nära butik som även är ombud för systembolaget. Vi har restauranger, ett café och en våffelstuga. Vi kan även erbjuda exklusiva whiskyprovningar och har ett lokalt ölbryggeri som också erbjuder ölprovning. 

Aktiviteter

Här finns riktigt bra skidåkning i 25 nedfarter med högst fallhöjd söder om Åre (riktigt bra lutning på skidbackarna), dessutom är det billiga liftkort. Det finns flera mil med preparerade skidspår och turleder som håller väldigt hög kvalitet. Vi kan även förmedla hundspannsturer, personlig tränare, privat kock och snöskovandring. 

Läs mer om vad vi erbjuder för aktiviteter

Fiske, ripjakt och tjäderjakt.